Katsoin eilen Matrix - Reloaded subtv:ltä. Ja kyllä, se innosti minut ajattelemaan elämän tarkoitusta oikein toden teolla. Matrixissa Smith sanoi, että elämän tarkoitus on päättyä. Eihän siinä ole mitään järkeä, koska päättyessään elämää ei enää ole olemassa, niin eihän sitä ole järkevää alun perin luodakaan kun sen tarkoitus on kerran olla epäolemassa. Jep. Tiedän, että sen oli tarkoitus olla vain joku cool letkautus jota ei kuulu sen enempää ajatella, mutta silti.

Minusta tällä lailla kokonaisvaltaisesti ihmisen elämällä ei ole mitään kovin suurta yhteistä tarkoitusta. Omasta mielestäni kaikella elämällä ei oikeastaan aluperin ole ollut tarkoitusta. Se on sattumaa miten ne ovat tänne maapallolle tulleet, mutta aikojen ja evoluution saatossa niistä kaikista on kehittynyt tarpeellisia toisilleen. Moni eläinlaji ei pärjää ilman toista lajia. Niille on kehittynyt elämän tarkoitus. Ja sitten on vielä sellainenkin tarkoitus, joka on hyvin yksinkertainen: täyttää tätä mukavaa planeettaa ettei sen elämälle suotuisat olot menisi hukkaan. Mutta takaisin ihmisiin. Eläimillähän ei ole mitään tarvetta määritellä itselleen elämän tarkoitusta. Ne vain ovat eivätkä luultavasti tiedä kuolevansakaan joskus. Ihmisillä sen sijaan on, ja joskus se ihan pännii mua. Olen sitä mieltä, että jokainen asettaa itse itselleen ja elämälleen tarkoituksen. Saattaahan se olla niinkin, että jos joku vaikka tulee aikuisena tappamaan jonkin huitsinnevadalandian presidentin ja se jotenkin vaikuttaa maailman asioihin vakavasti, niin ehkä sen ihmisen elämän tarkoitus olisi muuttaa historiaa tappamalla joku. Tämä teoria oli nyt sitten sellaisen jonkin suuremman voiman kannalta. Että me kaikki olemme sen voiman pelinappuloita jossain hyvin monimutkaisessa pelissä, jossa jokaiselle eliölle pitäisi olla tarkoitus. Mutta palataanpa nyt taas siihen minun mielipiteeseeni: kaikki määrittelevät itse elämänsä tarkoituksen. Itse en edes tiedä sitä. Se on aika kokonaisvaltaisesti kyllä se, että haluan vain elää pitkän, hyvän elämän ja kokea kaikenlaista.

Mikä on ihmisrodun tarkoitus? Ei mikään. Minun mielestäni meidän ei edes kuuluisi olla täällä. Mikään eläinlaji ei olisi kuollut sukupuuttoon meidän takiamme, eivätkä saasteet peittäisi maapalloa ja kaikki olisi onnellista. Olemme omalla "viisaudellamme" nousseet ravintoketjun ulkopuolelle. Minusta tämä ei oikeuta meitä enää asumaan maapallolla. Eläimet olivat täällä paljon ennen meitä. Kyllähän mekin kehityimme apinoista. Alun perin olimme osa luontoa. Nyt olemme vain menneet siitä vähän yli ja ravintoketjun ulkopuolelle. Mikään eläin ei syö meitä ravinnokseen. Olemme hallitseva eläinlaji, joka aja maata vääjäämättä tuhoonsa.

Jep. Olen hyvin yhteiskuntakriittisellä tuulella.